Toyota Auris Black Edition – Alegerea oamenilor activi

Ai un stil de viață sănătos, mergi zilnic la sala de forță și ești frecvent contra-timp? Atunci am găsit mașina potrivită pentru tine – Toyota Auris Hybrid.

 

Omul modern este din ce în ce mai mult preocupat de stilul său de viață, de ideea că trebuie să mănânce sănătos și de faptul că activitatea fizică este un aspect care nu doar că nu poate fi neglijat, ci că  trebuie cultivat cu regularitate. Cum transpunem acest comportament într-o paralelă cu lumea auto? Cum ne alegem mașina și cum reprezintă ea acest stil de viață modern?

Toyota a devenit, în ultimii ani, o marcă alături de care asociezi imediat ideea de hibrid, de protecție a mediului înconjurător și de produse dezvoltate sustenabil. Sunt principii apropiate de ideea stilului de viață modern și de aceea credem că am găsit mașina potrivită ideii noastre. Toyota Auris a primit recent o versiune specială, denumită Black Edition, disponibilă și cu sistemul de propulsie hibrid, despre care noi am vorbit în repetate rânduri.

Însă de fiecare dată când revenim la volanul unui Auris Hybrid, suntem surprinși de valorile de consum aproape incredibile pe care le obținem în traficul urban aglomerat. Indiferent de traseu, valorile se situează sub 5,0 l/100 km, cifre care par imposibile și celui mai eficient diesel. Însă Auris Hybrid punctează solid și la capitolul confort, deoarece puterea este livrată liniar, fără nicio întrerupere. Nu trebuie decât să selectezi modul D și cutia CVT (cu variație continuă) își va face treaba astfel încât tu nici nu vei simți când mașina accelerează. Dar dacă ai nevoie de reprize rapide, motorul electric este mereu pregătit să ofere acel impuls rapid.

Probabil că mulți dintre voi se întreabă cum și unde poți încărca un Auris Hybrid, însă răspunsul este extrem de simplu. Nu este nevoie, deoarece sistemul de propulsie inteligent recuperează energia cinetică și o transformă în energie electrică ce poate fi apoi utilizată pentru deplasarea silențioasă pe o distanță de câțiva kilometri. Totul se întâmplă atunci când apeși pedala de frână sau decelerezi. Dacă facem o paralelă, este ca atunci când mergi la sală și ieși complet revigorat și plin de energie.

Pentru că stilul dinamic de viață trebuie transpus și în design, Auris Black Edition propune un pachet optic cu plafon, oglinzi, grilă și spoiler negre, jante de 17 inchi cu design special, dar și scaune sport și geamuri fumurii. Alături de acestea, siguranța activă a fost tratată cu responsabilitate, încă din dotarea de serie fiind oferit sistemul Pre-coliziune, care avertizează șoferul și apoi frânează automat în cazul detectării unui obstacol. De asemenea, șoferul este activ atenționat atunci când depășește marcajele benzii pe care circulă sau asupra semnelor de circulație, recunoscute în mod automat.

 

Toyota Auris Black Edition – fișă tehnică

Motor L4, benzină + electric • Cilindree 1798 cmc • Putere maximă sistem 136 CP/5200 rpm • Cuplu maxim 142 Nm/4000 rpm • Putere maximă motor electric 82 CP/207 Nm • Transmisie față, cutie de viteze cu variație continuă • 0-100 km/h 10,9 sec • Viteza maximă 180 km/h • Dimensiuni: L/l/h 4330/1760/1475 mm • Consum mediu 3,5 l/100 km Emisii CO2 82 g/km • Preț de la 23.643 euro cu TVA

Adaugă un comentariu