VW e-Golf: Electromobilitate pentru toți

VW e-Golf își propune să democratizeze propulsia electrică.

Grupul VW turează motoarele electrice și oferă un Golf alimentat la priză. VW e-Golf are un motor electric de 115 CP și o baterie Li-ion care-i asigură o autonomie de până la 190 km – suficient pentru naveta zilnică, dar nu și pentru călătorii mai lungi.

Cu prilejul workshop-ului „We are technology, am petrecut timp de calitate la volanul lui VW e-Golf și am descoperit, cu acest prilej, un model electric foarte matur, care nu face compromisuri la confort pentru a oferi beneficiile mobilității electrice: emisii zero, silențiozitate perfectă și costuri de exploatare foarte reduse (practic, o încărcare completă a bateriei costă, la tarifele actuale, în jur de 14 lei, echivalentul unui consum de benzină de 1,3 l/100 km).

În trafic, motorul de 115 CP al lui VW e-Golf se descurcă fără probleme, ajutat de cuplul de 270 Nm disponibil pe întreaga plajă de turații. Pornirile sunt vivace, iar sprinturile nu sunt deloc leneșe, chiar dacă abordarea unui stil sportiv de conducere va reduce drastic autonomia. Cu o masă la gol de 1,5 tone, VW e-Golf nu se simte deloc greoi și are o ținută de drum sigură în viraje. Acest lucru este ajutat și de poziționarea bateriilor între cele două punți, care asigură un centru de greutate coborât și un echilibru bun al maselor.

Verdict
Propulsia electrică dă proba maturității în noul VW e-Golf. Performanțele sunt echilibrate, autonomia, mai puțin.

Adaugă un comentariu