Top 5 maşini lifestyle de oraș care ar trebui să fie pe placul femeilor

Cochetă, ușor de condus și de parcat, mică pe-afară, dar mare pe dinăuntru, cu cât mai multe spații de depozitare în interior – acestea sunt doar o parte dintre exigențele reprezentantelor sexului frumos atunci când își aleg o mașină. Desigur, nu există nicio departajare clară în industria auto care să catalogheze un model drept mașină 100% masculină sau, din contră, 100% feminină. Orice vehicul, indiferent cât de mare și de greoi este, poate fi condus la fel de bine și de o domnișoară cu trăsături fine, însă chiar și constructorii de automobile se mulează pe nevoile unui public țintă atunci când proiectează un nou model. Așa că am pus laolaltă un top al mașinilor destinate femeilor, care țin cont de exigențele prezentate mai sus.

Alfa Romeo MiTo

2009_Alfa_Romeo_MiTo_-_UK_version_030_9837

O ignorată a segmentului, Alfa Romeo MiTo este probabil cea mai incitantă mașină din această listă. Fără a avea neapărat o legătură cu puterile motoarelor, acest caracter vine mai mult din spiritul italian pe care îl emană prin toți porii. Nu este o mașină perfectă, dar poți trece peste multe aspecte negative doar pentru cum arată. Și interiorul este tipic unui Alfa Romeo, cadrane ale instrumentarului de bord ale căror gradații pornesc din dreptul orei 6 și cu iluminare de culoare roșie pentru butoanele și display-urile de pe bord. Deși pornesc de la numai 78 CP, toate motoarele lui MiTo sunt temperamentale și îi oferă mașinii o agilitate plăcută. Evident, cea mai nebună alegere este versiunea Quadrifoglio Verde, care dezvoltă 170 CP dintr-un motor turbo pe benzină de 1,4 litri. Pentru mai multă comoditate, unele motorizări pot fi cuplate la o transmisie cu ambreiaj dublu și șase trepte.

Fiat 500

luxury_capitals_gucci_7

O adevărată mașină-simbol în rândul publicului feminin, Fiat 500 nu pare să resimtă anii care au trecut de la debutul său pe piață. Asta se datorează în primul rând designului fără vârstă, ușor de recunoscut în orice împrejurări. Poziția de condus înaltă, suprafețele vitrate generoase și comenzile foarte ușor de acționat – modul City al direcției face ca volanul să poată fi rotit chiar și cu un singur deget – sunt doar o parte dintre atuurile prin care Fiat 500 se evidențiază în clasă, iar bordul simplist, cu influenţe retro, face viața mai plăcută la bord. Micul italian oferă motorizări cu puteri cuprinse între 69 și 105 CP, plus câteva versiuni hardcore care poartă sigla Abarth.

Opel ADAM

Opel Adam 2013

Poate că Opel a venit mai târziu decât ceilalți competitori în acest segment, dar a făcut-o într-un mod extrem de curajos. Adam este un campion al personalizării și tot ce ține de el a fost gândit ca să inducă buna-dispoziție. Un exemplu sunt versiunile de echipare, denumite Jam, Slam și Glam. Iar denumirile culorilor exterioare sunt extrem de amuzante. De ce să spui „alb’ când „White my fire’ sună atât de bine? Și parcă gri-ul nu mai sună atât de plictisitor când îi spui „Greyfather!’. Lista continuă cu „Pump up the blue’, „Purple fiction’, „Red `n` Roll’, „Pink Kong’, „I`ll be black’, „Papa don`t peach’. Iar Opel susține că posibilitățile de personalizare ale lui Adam sunt practic nelimitate. Pentru clienții care au și o bicicletă pe care vor să o transporte cu mașina, există un sport de biciclete încorporat în spoilerul posterior. Interiorul poate fi configurat astfel încât să se asorteze armonios cu exteriorul, sau, din contră, să contrasteze puternic. Lista de motorizări cuprinde versiuni cu puteri cuprinse între 70 și 115 – cel mai puternic dintre acestea fiind un propulsor turbo nou-nouț, de 1,0 litri, care impresionează prin funcționarea silențioasă și prin consumul redus.

smart fortwo/forfour

2015-Smart-ForTwo-ForFour-19

Deși cei mai cârcotaşi vor spune de noile modele smart că sunt doar niște Renault-uri mai scumpe (dată fiind colaborarea între Mercedes-Benz și constructorul francez pentru dezvoltarea acestora), însă acestea au evoluat enorm comparativ cu generațiile precedente. Arată foarte bine, sunt mai agile și mai manevrabile decât în trecut (chiar dacă părea imposibil să fie îmbunătățite aceste aspecte la modelele anterioare), iar interioarele sunt extrem de plăcute ochiului, oferind în continuare posibilitatea de a îmbrăca anumite secțiuni ale bordului în material textil. Modelul forfour este aproape la fel de plăcut precum fratele său mai mic, însă oferă loc pentru patru pasageri și un acces foarte bun grație celor cinci portiere. Iar dacă toți posesorii de smart se plângeau în trecut de funcționarea greoaie a transmisiei automate, problema a fost remediată în cazul noii generații, care oferă atât o manuală clasică în cinci trepte cât și o cutie automată cu ambreiaj dublu.

Volkswagen Beetle

Volkswagen-Beetle-172

Deși pare că nu are ce căuta în această listă, date fiind dimensiunile sale și prețul de pornire, nu poate exista o discuție despre mașinile pentru femei în care să nu apară și un Beetle. Drăguță, șic, elegantă, veselă, retro – broscuța modernă a celor de la Volkswagen le bifează pe toate. Poate că nu oferă combinații infinite de culori și finisaje precum alte modele enumerate aici, dar Beetle este un etalon al stilului, al bunului gust și se poate adapta foarte bine oricărui context. Și chiar dacă este considerabil mai scump, oferă totuși un nivel de confort net superior majorității modelelor de clasă mini – chiar și dacă luăm în calcul doar interiorul mult mai spațios.

Adaugă un comentariu