5 cele mai frecvente probleme de mașină cu care te vei confrunta pe timpul iernii

Iarna poate fi un anotimp dificil pentru posesorii de automobile, mai ales atunci când acestea au ceva ani în spate și kilometri adunați la bord. Cu cât temperaturile sunt mai scăzute, cu atât mașina ta trebuie să fie mai bine pusă la punct, ceea ce înseamnă că înainte să te trezești cu zăpezi, polei și viscol ar fi cazul să faci o vizită la mecanic ca să te asiguri că totul funcționează perfect și mașina este în stare bună de funcționare.

5 cele mai frecvente probleme de mașină cu care te vei confrunta pe timpul iernii:

  1. Anvelopele

Mașina trebuie să fie pregătită pentru sezonul rece din an, iar primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți pui anvelope de iarnă. În niciun caz nu trebuie să umbli cu cauciucurile all-season sau cu anvelopele vechi de iarnă, care între timp s-au tocit. O altă problemă cu care te vei putea confrunta odată cu instalarea temperaturilor scăzute va fi cea a presiunii pneurilor. Asigură-te constant că acestea sunt la limita recomandată de producător, pentru ca mașina ta să se comporte perfect în trafic.

  1. Portierele și sistemul de închidere îngheață

Chederele mașinii pot îngheța foarte ușor în nopțile geroase de iarnă, iar de multe ori această problema se poate agrava în timp. După ce îngheață, odată ce forțezi portiera, aceasta se va deschide, însă și chederul se va mișca din loc. La următorul îngheț, umezeala va intra din nou, va îngheța și va începe să afecteze cu timpul partea metalică a ușii. Vei observa formarea petelor de rugină și a sunetelor neplăcute atunci când vei deschide și închide portiera mașinii. Pentru a evita această problemă, este indicat să folosești o soluție cu silicon pentru chedere.

  1. Frânele

Atunci când temperaturile se află în pragul zonei de îngheț, este recomandat ca frâna de mână să nu fie lăsată trasă pe timpul nopții. Gheața poate ajunge pe sistemul mecanic și astfel frâna de mână nu va putea fi deblocată, ceea ce reprezintă o adevărată problemă.

  1. Substanțele corozive

Sunt utile pentru a curăța străzile de zăpadă și polei, însă sunt foarte nocive pentru autoturismele care zilnic merg pe străzi pe perioada iernii. Și asta pentru că substanțele folosite pentru a curăța șoselele pot fi extrem de corozive pentru caroseria mașinii tale. O soluție este să speli constant mașina, de cel puțin două ori pe lună, pentru a te asigura că aceste substanțe nu vor ajunge să îți strice caroseria mașinii.

  1. Bateria

Dacă în sezon de primăvară – toamnă nu poți sesiza probleme majore la bateria mașinii, pe timp de iarnă aceste lucruri se schimbă dramatic. Mașina pornește mai greu și există chiar riscul să te lase tocmai când ești plecat cu ea la munte, în vacanță. Dacă ai o baterie care a depășit garanția de doi sau trei ani, e indicat să iei în calcul schimbarea acesteia. Știi foarte bine că sunt baterii care rezistă și mai bine de cinci ani, însă nu este recomandat să riști în această privință.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Tatiana Gekman

(P) Material realizat impreuna cu evomag.ro

Adaugă un comentariu