Dai kilometrajul înapoi? Ești bun de închisoare!

Parlamentul European și-a anunțat intenția de a interzice serviciile oferite în prezent de unele service-uri – care, contra cost, pot „da înapoi kilometrajul mașinii’. Aceste reglementări intra în vigoare din 2018, eliminând în sfârșit temerile care însoțesc orice mașină achiziționată la mâna a doua.

Totodată și în țara noastră se iau măsuri pentru combaterea acestor practici. Înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL.

În prezent, unele state din Uniunea Europeană interzic acest gen de practici și România ar putea fi și ea în curând pe această listă. O inițiativă legislativă depusă de un grup de parlamentari PNL ar putea completa Codul Penal cu infracţiunea de “înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor” ce prevede o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Povestea Daciei Deceneu, mașina îndrăgită de Nicolae Ceaușescu, interzisă de Elena: Nicule, nu e nici cal, nici măgar’

Ce înseamnă acest simbol de pe mașini! Nu te-ai fi gândit la așa ceva

Greșeala pe care toți șoferii o fac

A oprit să ajute o tânără cu mașina, dar a avut parte de o surpriză neplăcută! A chemat urgent poliția!

“Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arată în proiectul legislativ al parlamentarilor PNL  Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboș, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

Proiectul de lege a fost prezentat deja la Camera Deputaților lunea trecută și înaintat și către Senat. Conform datelor la nivel european, costul fraudei cu kilometrajul în Germania, Franța, Olanda și Luxemburg atinge 2,9 miliarde de euro anual.

Dacă îl vezi în această mașină, n-o să-ți vină să crezi că e chiar premierul României!

Cel mai ușor mod de a plăti taxa de pod Fetești – Cernavodă

VIDEO – Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar au parte de SURPRIZA VIEȚII LOR

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Adaugă un comentariu