Intrebari si raspunsuri despre scaunul auto pentru copii

Atunci cand urmeaza sa vina pe lume bebe, parintii care au o masina trebuie sa stie un lucru foarte clar, asta daca deja nu o stiu: trebuie sa cumpere un scaun auto pentru copii. In primul rand, un scaun auto pentru copii asigura siguranta in timpul transportului celui mic cu masina. In al doilea rand, Codul Rutier este clar: Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 de centimetri trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate’. In caz contrar, amenda este usturatoare. Dar nu ea trebuie sa fie cea care trebuie sa ii convinga pe parinti sa cumpere un scaun auto pentru copii.
Un scaun auto pentru copii salveaza vieti in cazul unui accident rutier. Si ce e mai important? Viata lui bebe sau o amenda?

Articolul din Codul Rutier referitor la un scaun auto pentru copii pare a fi clar, dar parintii au o multime de intrebari. Iata-le pe cele mai importate si raspunsul lor oferit de diversi specialisti de-a lungul timpului:

  • La ce lucruri trebuie sa fie parintii atenti atunci cand cumpara un scaun auto pentru copii?

In primul rand, parintii trebuie sa stie ca exista doua categorii: cele cu sistem de prindere Isofix si cele cu prindere in centuri. Trebuie verificat ce sistem de prindere permite masina. Apoi, ei trebuie sa aleaga un scaun auto pentru copii potrivit cu greutatea si inaltimea celui mic. Si, nu in ultimul rand, trebuie sa se asigure ca respectivul scaun auto pentru copii indeplineste normele de siguranta europeana. In traducere, el trebuie sa aiba pe eticheta doua coduri: ECE-R 44.03 sau R 44.04.

  • Cand trebuie achizitionat un alt scaun auto pentru copii?

Specialistii spu ca atunci cand capul celui mic este mai sus de tetiera scaunului, este momentul sa cumparati un alt scaun auto pentru copii. Exista pe piata din Romania numeroase modele care cresc’ odata cu copilul. Sunt un pic mai costisitoare, dar isi merita investitia in timp, pentru ca nu trebuie la fiecare etapa de dezvoltare sa schimbati respectivul scaun auto pentru copii.

  • Unde trebuie sa fie montat un scaun auto pentru copii pe bancheta din spate?

Stim, bancheta din spate este mare. Studiile au demonstrat faptul ca cel mai sigur loc pentru instalarea unui scaun auto pentru copii este in spatele pasagerului din dreapta. In primul rand, este mai usor de supravegheat de sofer. In al doilea rand, e cel mai sigur loc pentru el in intreaga masina.

  • Poate fi montat un scaun auto pentru copii pe locul din fata, din dreapta?

Da, dar doar daca scaunul permite acest tip de prindere. Daca raspunsul este afirmativ, atunci trebuie dezactivat airbag-ul masinii. In cazul unui accident, daca airbag-ul se activeaza, e posibil ca cel mic sa sufere leziuni puternice tocmai din aceasta cauza.

E important sa alegi un scaun auto pentru copii perfect, care sa asigure atat confortul, cat si siguranta celui mic. La Noriel, puteti gasi o multime de modele interesante, accesibile ca pret. Iar la comenzi de minimum 150 RON, transportul este gratuit oriunde in tara. Siguranta lui bebe trebuie sa fie pe primul loc intotdeauna!

 

taguri
    AP says:

    Este foarte important să aveți grijă de bebeluși mici, deoarece au corpuri delicate și sunt mai predispuși la răniri. Un articol grozav.

Adaugă un comentariu