Îți cumperi o mașină second-hand? Șapte sfaturi de care să ții cont

Nu toată lumea are bani să-și achiziționeze un automobil nou. Înainte de a dat banii pe o mașină, cumpărătorul trebuie să țină cont de anumite detalii care pot face diferența. Auto-bild îți propune șapte sfaturi pe care să le ai în vedere:

1. Motorul
Este foarte important ca, în cazul unei expertize tehnice, puterea motorului să fie în apropierea valorii indicate în talonul maşinii.

2. Cureaua de distribuție
Nu ratata ocazia să întrebați vânzătorul când a fost schimbată cureaua de distribuție. Nu de alta, dar dacă aceasta se rupe, daunele produse pot fi irecuperabile.

3. Verifică caroseria
Diferenţele de culoare în vopsea sau prezenţa urmelor de vopsea pe chedere pot indica faptul că maşina a fost revopsită ca urmare a unui accident. Nu este indicat să cumperi o mașină care a fost avariată.

4. Verifică instalaţia electrică
Este esențial ca și cumpărător ca toate comenzile să funcționeze. Nu de alta, dar reparațiile ar putea fi destul de costisitoare.

5. Verifică documentația mașinii
Orice automobil ar trebui să aibă la zi un istoric al reviziilor şi al reparaţiilor aduse. Pune-ți un semn de întrebare dacă aceasta lipsește cu desăvârșire.

6. Anvelopele
Starea anvelopelor poate fi un bun indicator al unor eventuale probleme cu sistemul de direcţie. Totodată, poți negocia o scădere de preţ dacă gumele arată rău.

7. Fă un test drive
Nimeni nu simte o mașină mai bine decât conducând-o. Tocmai de aceea, este bine să stai pe scaunul șoferului și să asculti dacă motorul sună bine și dacă automobilul se comportă bine la drum lung.

Adaugă un comentariu