Sfaturi pentru parinti: cum aleg un scaun auto pentru copii

Devii mai responsabil atunci cand vine pe lume bebe. Si devii mai responsabil nu pentru tine, ci pentru o fiinta mica, pentru care trebuie sa iei decizii si caruia trebuie sa ii asiguri siguranta si confort. Tocmai de aceea este important sa cumperi un scaun auto pentru copii daca obisnuiesti sa te deplasezi foarte mult cu masina personala si vrei ca lui bebe sa nu ii fie periclitata viata.

In doar cateva secunde. In atat de putin timp se schimba viata unui om in cazul unui accident. Nu e suficient sa cumperi un scaun auto pentru copii, nu e nici suficient sa scoti din buzunar o suma foarte mari de bani. Un scaun auto pentru copii trebuie sa fie instalat asa cum trebuie, altfel pune si mai mult in pericol viata lui bebe decat lipsa lui.
Instalarea unui scaun auto pentru copii se face cu fata in directia inversa de mers a masinii, pana cand cel mic va cantari 13 kilograme. Explicatia este una simpla si dovedita de numeroasele teste de siguranta realizate pe fiecare scaun auto pentru copii in parte: acest tip de instalare este de 500 de ori mai sigur decat cea cu fata spre directia de mers a acesteia. Practic, folosit si instalat corect, un scaun auto pentru copii poate reduce riscul unei accidentari grave cu pana la 90%.

Povestea Daciei Deceneu, mașina îndrăgită de Nicolae Ceaușescu, interzisă de Elena: Nicule, nu e nici cal, nici măgar’

Ce înseamnă acest simbol de pe mașini! Nu te-ai fi gândit la așa ceva

Greșeala pe care toți șoferii o fac

A oprit să ajute o tânără cu mașina, dar a avut parte de o surpriză neplăcută! A chemat urgent poliția!

Pentru parintii care trec pentru prima data prin stresul achizitionarii unui scaun auto pentru copii, iata cateva lucruri importante referitoare la siguranta celui mic in timpul transportului cu masina:

  • Scoicile sau scaunele auto din categoria 0 se instaleaza intotdeauna pe bancheta masinii cu spatele la directia de mers. Restul sunt instalate cu fata spre directia de mers.
  • Centurile de siguranta ale unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie bine stranse pe corpul copilului, astfel incat sub centura sa intre maximum un deget al lui mami si al lui tati (acesta este testul pentru ele).
  • Parintii nu trebuie sa il puna pe cel mic intr-un scaun auto pentru copii infofolit, cu geci, paturi, perne.
  • Specialistii exclud achizitionarea unui scaun auto pentru copii la mana a doua, el fiind foarte periculos pentru micut in cazul unui accident de masina.
  • E foarte important ca instructiunile de utilizare ale unui scaun auto pentru copii sa fie citite atent, pas cu pas, si sa fie pastrate pentru eventualele probleme care ar putea sa apara.

Daca sunteti in cautarea unui scaun auto pentru copii, la Noriel veti descoperi o multime de modele interesante, la preturi accesibile, care sigur va vor face cu ochiul. In plus, la comenzi de minimum 150 RON, transportul este gratuit oriunde in tara. Bebe trebuie sa se bucure de viata in deplina siguranta! Descoperiti oferta Noriel!

taguri
Adaugă un comentariu