BMW X6 Vantablack – cea mai neagră mașină din lume

Pentru prima dată, avem o mașină vopsită cu Vantablack. Vorbim despre noua generație BMW X6, care a fost vopsită în VBx2. Aceasta din urmă este o variantă a nuanței Vantablack gândită inițial pentru aplicații științifice și pentru arhitectură, dar se pare că poate fi aplicată și pe un automobil.

Deoarece aplicarea unui strat de Vantablack ar face un obiect să își piardă trăsăturile definitorii pe care le remarcă ochiul uman și asta ar acoperi mai toate detaliile de design, a fost utilizată versiunea VBx2, care are o reflexie hemisferică totală de un procent.

Acest lucru înseamnă că nuanța este în continuare considerată ‘super negru’, dar încă permite o reflexie subtilă astfel încât să nu estompeze complet anume detalii de design. În același timp, utilizarea acestei nuanțe lasă impresia că vehiculul și-a pierdut aspectul tridimensional, dar cei de la BMW, alături de inventatorii Vantablack, sunt încântați de rezultat deoarece X6 are un design care permite chiar și asemenea artificii, a explicat Hussein Al Attar, director creativ al departamentului de design auto de la Designworks și omul responsabil de designul noii generații X6.

Adaugă un comentariu

Articole similare