Slot cars: Cum conduc spaniolii pe zăpadă… când nu au zăpadă

Slot cars: Spaniolii nu au parte de prea multă zăpadă, așa că piloții lor de raliu nu prea au ocazia să se distreze pe suprafețe albe, alunecoase. Dar pentru cine își dorește cu adevărat, totul este posibil.

Un grup de entuziaști spanioli, fani ai mașinilor telecomandate, au construit un circuit de raliuri la scara 1:8 și l-au îngropat în zăpadă artificială – o pulbere care arată destul de asemănător cu făina. Este ceea ce se cheamă un circuit de slot-cars – mașini care în mod normal sunt conduse pe șine.

Zăpada artificială creează un efect surprinzător de realist despre ceea ce înseamnă să conduci pe zăpadă, după cum se poate observa și din videoclip. Mașinile derapează în toate direcțiile, iar cei care le controlează trebuie să dozeze puterea motorului foarte atent.

Spre deosebire de modelele slot-cars tradiționale, în acest caz șina doar ghidează mașinile. Acestea sunt modele teleghidate prin radio, adaptate pentru mersul pe acest circuit – dispun de propriul sistem de propulsie care acționează roțile.

via | motor1.com

Adaugă un comentariu