Cum poți să plătești pentru rovinieta

La începutul acestui an, CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România) a anunțat că a extins numărul de camere video care depistează șoferii fără rovinietă.

Pentru a trece cu brio acest test al autorităților, venim în ajutorul dumneavoastă și vă oferim patru variante pentru achiziționarea taxei de drum.

1. Plata rovinietei la benzinării și la partenerii CNADNR

Este metoda clasică prin care poți achiziționa o rovinietă. Cei mai mulți preferă să meargă în stațiile PECO și să achite contravaloarea taxei de drum în funcție de necesități. Operația nu durează mai mult de cinci minute. Vă recomandăm să verificați cu atenție numărul de înmatriculare și clasa de vehicule.

2. Plată rovinietei prin intermediul web

CNADNR și-a extins lista de parteneri și a trecut și în mediul on-line. Există o serie de website-uri cu ajutorul cărora poți achiziționa rovinieta dorită. Tot ce ai de făcut este să îți deschizi un cont de utilizator pe care să-l completezi cu informații personale. După confirmarea acestuia, poți achiziționa rovinieta dorită.

 

rovinieta

3. Plată rovinietei prin SMS

Plata prin SMS a rovinietei a fost introdusă în urmă cu mai bine de 2 ani, însă nu avem un raport cu privire la numărul celor care au optat pentru această modalitate de plată.

Iată ce pași ai de urmat în cazul achiziționării unei roviniete prin intermediul SMS-ului.

– trimiteți la 7500 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria rovinietei corespunzatoare tipului de vehicul (Ex: B111ABC B).
– veți primi un mesaj prin care vi se cere să confirmați achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv prețul final).
– pentru confirmarea achiziției, trimiteți la numarul 7500 un mesaj cu textul DA .
– veți primi un mesaj de confirmare a achiziției ce va conține seria rovinietei, categoria acesteia, nămarul de înmatriculare pentru care a fost emisă și data la care perioada de valabilitate expiră.

4. Plata rovinietei prin intermediul aplicațiilor destinate telefoanelor inteligente

Ca și în cazul plăților prin intermediul platformelor web, șoferii trebuie să instaleze o aplicație specifică, să completeze cu datele personale și să aleagă tipul rovinietei dorite.

aplicatie rovinieta

Adaugă un comentariu