Daimler deschide la Sebeș o uzină pentru recondiționarea cutiilor de viteze

Vestea că Daimler continuă investiția de la Sebeș nu este una nouă. Doar că acum am aflat și ce vor face nemții pe meleaguri autohtone. Constructorul german a demarat construcția unei noi uzine care se va ocupa de recondiționarea cutiilor de viteze primite din partea dealerilor. Fabrica ar urma să fie inaugurată în 2017.

“Daimler AG extinde unităţile de producţie în România prin înfiinţarea unui proiect nou în Sebeş, care vizează o unitate de producţie în care se vor recondiţiona cutii de viteze primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive. Beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Services & Parts, iar inaugurarea va avea loc în anul 2017”, au declarat oficialii Daimler.

Cutiile de viteze care vor veni în noua uzină de la Sebeș vor fi demontate, curățate, iar elementele defecte vor fi înlocuite. Mai apoi, acestea vor fi reasamblate și vor trece printr-un nou proces de validare.

“Principalele motive pentru alegerea locaţiei din Sebeş sunt oportunităţile de extindere pe care le oferă localizarea geografică a companiei, experienţa acumulată pe parcursul celor 15 ani de dezvoltare şi funcţionare, conexiunile deja existente cu diferiţi furnizori, dar şi beneficiile existente din punct de vedere logistic”, au completat oficialii germani.

În același timp, vecinii maghiari primesc vestea unei investiții de 580 de milioane de euro în extinderea uzinei de la Kecskemét, plus o nouă fabrică dezvoltată în aceeași zonă. Pentru aceasta din urmă a fost alocat 1 miliard de euro.

Sursa | ZF

Adaugă un comentariu