A fost inaugurat primul muzeu dedicat Daciilor clasice

Cei care au avut o Dacie, cei care își amintesc cu drag de concediile făcute în Dacie, cei care încă suspină după mirosul de benzină și după sunetul făcut de semnalizatoarele unei Dacii au motive de bucurie. În municipiul Satu Mare s-a deschis primul muzeu dedicat Daciilor clasice.

Muzeul este unul privat, iar investiția a depășit un milion de lei.

“Suntem de două ori într-un moment absolut unic în România, în primul rând pentru că se înfiinţează primul muzeu al maşinii Dacia şi apoi este primul muzeu particular”, a declarat Felician Pop, directorul Muzeului Judeţean.

Citește și: 50 de motive să iubești Daciile vechi: Cum a fost la întâlnirea Dacia Clasic 2016

Muzeul din Satu Mare cuprinde 10 mașini Dacia, modelele 1100, 1300, 1310, dar și un Logan din 2015, ediție limitată. Alături de acestea mai sunt expuse o serie de obiecte vechi din perioada comunistă.

Citește și: Cu Dacia 1300 prin New York – Ediția 2016

“Îmi aduc aminte că în copilărie mă jucam cu aceste maşini prin curte, pe unde puteam, şi mă bucur că astăzi, după zeci de ani, m-a ajutat Dumnezeu să realizez un parc de maşini, un muzeu, să ne bucurăm cu toţii de aceste maşini frumoase, de istoria acestei fabrici care s-a înfiinţat în urmă cu mulţi ani la noi în România”, a declarat Beniamin Kira, omul care a deschis acest muzeu.

Via | Agerpres Foto | MuzeulDacieiRomanesti

Adaugă un comentariu