Mașinile cu volanul pe partea dreaptă vor fi interzise în România!

Calitatea de membru UE al Marii Britanii împiedică Registrul Auto Român să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta. Acest lucru se va schimba după Brexit.

Conform unui interviu acordat de șeful Registriului Auto Român pentru colegii de la Capital, conducerea RAR se gândește să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta după ce Marea Britanie va părăsi UE. Cauza este una cât se poate de simplă: numărul mare de accidente în care sunt implicate acestea.

„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii’, a declarat oficialul RAR.

Pentru moment, nu există niciun detaliu cu privire la mașinile care provin din Malta și Cipru și care, au volanul tot pe partea dreapta. Așteptăm cu nerăbdare o decizie oficială.

Via | Capital

    octavian says:

    Dar cum ramane cu masinile cu volan pe dreapta inmatriculate in irlanda?

    Sorin says:

    ar trebui sa fie un lucru de bun simt. Toate masinile cu volan pe dreapta sunt pericole publice in trafic, dpdv fizic nu poti conduce corect pe partea dreapta si dinspre dreapta. Daca ceva s-ar face si impotriva masinilor inmatriculate in Bulgaria, dar apartinand romanilor, conduse de romani in Romania, ar fi mare lucru.

    Constantin says:

    Asa s-a zis si cu inmatricularile in BG si nu s-a facut nimic.Romania e plina de politicieni si functionari de stat (inalti functionari) care nu au pic de responsabilitate in toate domeniile suntem niste neseriosi .Una spunem si alta facem.In Romania de exemplu toata lumea produce (fabrica)paine ,cascaval si alte produse in conditii precare iar institutiile abilitate sa controleze asemenea activitati nu-si fac treaba ,nu verifica si nu se iau masuri in consecinta .Ce sa mai vorbim de masinile cu volan pe dreapta ? Parca asta ar fi problema cea mai arzatoare a Romaniei hai sa fim seriosi.Cate masini vedeti zilnic pe strada cu volanul pe dreapta ?Dar ne legam de lucruri marunte si ne scapa (intentionat)daca se poate spune asa ,alte lucruri mult mai importante !

    Alex says:

    Sunt niste aberatii ! Nici macar stirea nu e reala . Legea prevede ca nu vor mai putea fi imatriculate in Romania masinile cu volan pe dreapta, ceea ce e si firesc dar cele imatriculate in alte state in care circulatia se desfasoare pe partea stanga pot circula fara probleme. Dupa interpretarile voastre,un britanic (chiar daca au iesit din uniune au dreptul la libera circulatie), care vine ca turist in Romania trebuie sa-si lase masina la vama ca in Romania nu are voie sa circule. Eu vin cu masina din Anglia lunar acasa si nu se gasesc nemtii, austriecii, francezii, ungurii sa aiba obiectiuni si vor avea romanii. Hai sa fim seriosi, romanii care sunt pupincuristii europei. In ceea ce privesc comentariile de mai sus nu vreau sa argumentez in nici un fel ptr ca am discuta in contradictoriu si nu am chef.

Adaugă un comentariu