Nissan Navara – Poze și detalii oficiale cu noua generație a pick-upului nipon

Nissan a publicat primele imagini si primele detalii cu versiunea europeană a lui Navara. Modelul va fi expus în premiră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care va debuta pe 15 septembrie cu zilele de presă.

Raportându-ne la versiunile dedicate piețelor din SUA și Asia, Nissan nu a operat nicio modificare de ordin estetic. Vedem aceleași grilă frontală masivă, aceleași linii ceva mai rotunjite și aceleași detalii de caroserie.

Spre deosebire de vechea generație, noul Navara vine cu o consolă centrală revizuită masiv, cu scaune Spinal Support dedicate celor care stau în față și dezvoltate cu ajutorul celor de la NASA și cu o mulțime de gadgeturi de ultimă oră. În dreptul sistemelor de asistare a șoferului amintim de celebrul Around View Monitor, de asistență la pornirea din rampă, asistență la coborârea pantelor și un sistem de frânare automat.

Nissan Navara – Motorizare

Sub capotă, noua generație Nissan Navara va sosi alături de noua unitate de 2,3 litri dCi. Aceasta va fi disponibilă în două versiuni de putere: 160 CP și 190 CP. În plus, niponii spun că motorul oferă un consum mai mic cu 24 de procente față de vechiul diesel, iar varianta de 190 CP are două turbine, fiind o premiră în clasă.

Tot aici trebuie să amintim și de suspensiile modificate și ceva mai ușoare, comparativ cu vechea generație Navara.

nissan np300 navara (15)

Pentru că avem în față un pick-up trebuie să amintim și de benă. Conform oficialilor Nissan, varianta cu cabină dublă are o benă de 1.578 mm, cu 67 mm mai lungă, în timp ce clienții care optează pentru versiunea cu cabină simplă se bucură de o benă de 1.788 mm. Capacitatea de încărcare a noului Navara depășește o tonă, iar capacitatea de tractare este de 3,5 tone.