Proiect de ordonanță de urgență: Nu achiți taxele, nu-ți mai poți înmatricula mașina

Să presupunem că ți-ai cumpărat o mașină, iar acum urmezi procesul de înmatriculare. Conform unui nou proiect de ordonanță de urgență, din momentul în care ai cumpărat mașina vei avea la dispoziție 60 de zile pentru a achita toate taxele pentru deținerea și înmatricularea ei. În cazul în care nu faci acest lucru, certificatul de înmatriculare va fi suspendat.

“În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor. Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile, începând cu prima zi după împlinirea acestui termen”, scrie în textul proiectului ordonanței de urgență.

Pentru a putea vedea cine a plătit și cine nu a plătit, guvernul vrea să conecteze bazele de date ale autorităților fiscale și pe cele ale Poliției. Dar nu-i niciun motiv de panică pentru că acest proces cu siguranță va dura o bună perioadă de timp. În plus, nu știm dacă ordonanța de urgență o să fie adoptată.

Conform oficialilor din guvern, proiectul ar urma să ducă la o scădere a birocrației.

Sursa | Profit

Adaugă un comentariu