Volvo XC60 o să vireze atunci când tu nu ești atent

De câteva zile, Volvo a demarat campania de teasing pentru noua generație XC60. Dacă până acum am văzut doar imagini teaser, acum a venit momentul să primim și ceva detalii cu privire la sistemele de siguranță pregătite de suedezi.

Noul Volvo XC60 va sosi cu pachetul City Safety cu Steering Support. Conform oficialilor suedezi, noul SUV va fi capabil nu doar să frâneze atunci când un obstacol apare în fața mașinii, ci și să vireze pentru a evita un posibil accident. Acest sistem va funcționa între 50 și 100 km/h.

Cel de-al doilea sistem pregătit de Volvo pentru noul XC60 se numește Oncoming Lane Mitigation și are ca scop evitarea accidentelor cu mașinile de pe contrasens. Sistemul va alerta șoferul atunci când simte că mașina iese de pe bandă, iar din față se apropie alte vehicule. Sistemul va fi activ între 60 și 140 km/h.

Cel de-al treilea pachet pregătit de Volvo pentru noul XC60 reprezintă o variantă îmbunătățită a Blind Sport Information System. Tehnologia va corecta automat traiectoria mașinii atunci când în unghiul mort se află un alt vehicul, iar șoferul nu răspunde la avertizările de la bord.

După cum deja știți, noua generație Volvo XC60 va fi expusă în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Volvo XC60 – Tehnologii de siguranță

Adaugă un comentariu