Raliul Dakar 2015 – Etapa 6 – Nasser Al-Attiyah își consolidează fotoliul de lider

Etapa 6 din Raliul Dakar a adus 277 de kilometri de probă specială pentru cei din clasa Auto și Camioane, în timp ce concurenții din clasa Moto și Quad au avut de parcurs 318 kilometri.

La clasa Auto, Nasser Al-Attiyah continuă dominația alături de MINI. Acesta îl învinge iarăși pe De Villiers și își consolidează fotoliul de lider în fruntea clasamentului. Ultima treaptă a podiumului etapei 6 desfășurate între Antofagasta și Iquique a fost adjudecat de Nani Roma. La general, poziția secundă este ocupată de același De Villiers, iar pe trei se află Al-Rajhi.

Citește și: Etapa 5 – Vasilyev termină primul, iar Nasser Al-Attiyah rămâne lider la general

Din păcate, ziua 6 a adus un abandon pentru unul dintre cele două Renault Duster. Jose Garcia se vede nevoit să abandoneze în urma unui accident destul de grav. În schimb, Emiliano Spataro continuă și termină etapa pe 12, reușind astfel să urce pe aceeași poziție și la general.

 

Raliul Dakar 2015 – Clasa Moto

La clasa Moto victoria de etapă a fost adjudecată de Rodriguez, pe doi a terminat Price, iar pe trei Gonclaves. Românul Mani Gyenes termină pe locul 21, în timp ce Marcel Butuza are un parcurs mai lent și încheie etapa pe 71. În urma acestor rezultate, Gyenes urcă pe 32 la general, iar Butuza ajunge pe 56.

Citește și: Etapa 4 – Nasser Al-Attiyah câștigă și rămâne în fruntea clasamentului general

Sursa | Dakar

Adaugă un comentariu