Raliul Dakar 2015 – Etapa 5 – Vasilyev termină primul, iar Nasser Al-Attiyah rămâne lider la general

S-a mai încheiat încă o etapă din Raliul Dakar 2015 . Ieri, concurenții au avut de parcurs 458 de kilometri de probă specială între Copiapo și Antofagasta.

După 4 ore, 19 minute și 18 secunde, echipajul Vasilyev – Zhiltsov (MINI) trece linia de sosire, urmat de Alrajhi – Gottschalk (Toyota) cu o întârziere de 20 de secunde. Pe locul trei al etapei a venit Gordon – Campbell (Gordini), în timp ce Nasser Al-Attiyah termină pe 4 cu o întârziere de 3 minute și 24 de secunde.

În clasamentul general, qatarianul Al-Attiyah își menține poziția de lider, urmat de echipajul De Villiers – Von Zitzewitz aflat la 10 minute și 35 de secunde în spate, și de Alrajhi – Gottschalk.

Citește și: Etapa 4 – Nasser Al-Attiyah câștigă și rămâne în fruntea clasamentului general

Cele două Renault Duster au iarăși un parcurs bun. Spataro termină etapa pe locul 11, iar Garcia încheie pe locul 30.

Raliul Dakar 2015 – Clasa Moto

La clasa Moto, ziua 5 îl aduce în prim-plan pe Coma. Spaniolul reușește să termine în fața lui Barreda și a lui Quintanilla. Din păcate, la general, primele două poziții din etapa de ieri se inversează. Astfel, Barreda ocupă prima poziție, Coma se află pe doi, iar Gonclaves pe trei.

Românul Mani Gyenes are un parcurs excelent în etapa de ieri și termină pe locul 23, în timp ce Marcel Butuza merge în același ritm și încheie pe 51. La general, Gyenes ocupă locul 37 cu o întârziere de 3 ore și 12 minute față de lider, în timp ce Butuza se afla pe locul 55 cu un ecart de peste 5 ore și jumătate.

 

Raliul Dakar 2015 – Clasa Quad și Camioane

La clasa Quad, Sonik merge excelent și îi învinge pe Casale și Gonzalez Ferioli, în timp ce La Fuente, unul dintre candidații la marele premiu încheie pe 4. În urma etapei de ieri, Sonik își consolidează fotoliul de lider, urmat de Casale și La Fuente.

Citește și: Etapa 3 – Terranova îl bate pe Al-Attiyah, însă qatarianul păstrează prima poziție la general

La clasa Camioane, rușii continuă dominația. Pe primul loc a terminat echipajul Nikolaev – Yakolev – Akhmadeev (Kamaz), pe doi a sosit echipajul Mardeev – Belyaev – Svistunov (Kamaz), iar pe trei Viazovich – Haranin – Zhyhulin (MAZ) din Belarus.

Sursa | Dakar

Adaugă un comentariu