Rușii propun o super-autostradă care să lege Londra de New York

Rușii sunt ambițioși, iar ultimul proiect propus de aceștia reușește să ridice părul de pe mâinile oricărui șofer. Aceștia vor să lege Londra de New York prin intermediul unei autostrăzi care să traverseze Rusia de la vest la est.

Proiectul a fost propus de Vladimir Yakunin, directorul companiei de căi ferate din Rusia. Denumit Centura de dezvoltare trans-eurasiatică, programul propune lungirea actualei rețele de autostrăzi din Rusia și conectarea ei la rețelele din Europa de Vest și Alaska prin strâmtoarea Bering.

Punctul de pornire al super-autostrăzii va fi Londra, urmând să străbată Germania, iar mai apoi să intre în Rusia, următoarea mare oprire fiind Moscova. Din Siberia până în orașul Nome (Alaska) sunt 88 de kilometri care ar trebui să străbată Marea Bering (pentru moment, nu există detalii cu privire la soluția aleasă pentru traversarea din acestei zone). De la Nome, destinația finală va fi orașul New York. Astfel, această super-autostradă va fi cel mai lung drum din lume, totalizând aproximativ 20.000 de kilometri.

În prezent, cel mai lung drum din lume este cel care străbate Australia și măsoară circa 14.500 de kilometri.

Sursa | DailyMail

Articole similare