BMW Vision Next 100 – Conceptul aniversar

Mai dedicăm încă un articol celor de la BMW și centenarului serbat astăzi. În cadrul evenimentului special desfășurat în Munchen, producătorul german a adus pe scenă noul Vision Next 100.

După cum o sugerează și numele, prototipul vine ca o declarație de viitor. Design-ul este unul cu trimitere directă către filmele SF și este influențat de look-ul lui i8.

Conform oficialilor germani, BMW Vision Next 100 are un coeficient aerodinamic de 0,18 Cd și măsoară 4.900 de milimetri. Caroseria este fabricată din fibră de carbon și elemente din plastic, iar anumite elemente au fost produse din reziduurile rămase în urma procesării fibrei de carbon.

2016 bmw vision next 100 concept (5)

BMW Vision Next 100 Concept integrează și sistemul Alive Geometry. Acesta are în componență aproximativ 800 de triunghiuri mobile inserate în panoul de bord și în diverse zone ale panourilor laterale. Aceste triunghiuri funcționează asemeni unui stol de păsări și semnalele generate vor fi extrem de ușor de înțeles și de observat.

Conceptul Vision Next 100 propune și două moduri de șofat. Primul dintre acesta se numește Boost și este unul extrem de intens și orientat către șofer și către experiența de condus, iar cel de-al doilea a fost botezat Ease și intră în acțiune în modul autonom. Fiecare dintre aceste două moduri vin cu o mișcare diferită a sistemului Alive Geometry, dar și a comportamentului vehiculului pe șosea.

BMW Vision Next 100 Concept este primul proiect dintr-o suită de patru prototipuri care vor debuta anul acesta. Cel de-al doilea se numește Rolls-Royce Grand Sanctuary și va debuta în luna iunie. Va exista și un concept special MINI, dar și un prototip pregătit de BMW Motorrad.

Adaugă un comentariu