Cutia Pandorei în cazul Dieselgate – BMW X3 xDrive 20d este acuzat că are emisii de 11 ori mai mari – UPDATE

UPDATE: Niciun indiciu de manipulare în cazul BMW, acesta este titlul dat de Auto Bild Germania în cazul articolului care făcea referire la emisiile lui BMW X3 xDrive 20d. 

“BMW Group nu manipulează sau influenţează vreun test de emisii. Noi respectăm cerinţele legale din fiecare ţară şi îndeplinim toate cerinţele locale de testare. Cu alte cuvinte, sistemele noastre de tratare a evacuării sunt active indiferent dacă se rulează pe un banc de teste sau se conduce pe drum.

Caietul de sarcini şi procesele clare şi obligatorii sunt implementate în toate fazele de dezvoltare ale BMW Group pentru a evita erorile.

Două studii efectuate de ICCT au confirmat că BMW X5 şi alte 13 modele BMW testate sunt în conformitate cu cerinţele legale în privinţa emisiilor NOx. La X5 nu au fost găsite discrepanţe între emisiile NOx obţinute în testele de laborator şi cele din testele pe teren.

Nu avem informaţii cu privire la rezultatele testului menţionat de Auto Bild [n.r. Auto Bild Germania]  în 24 septembrie, referitoare la emisiile unui BMW X3. Nu au fost furnizate detalii specifice ale testului şi din acest motiv nu putem explica aceste rezultate. Am contactat ICCT şi am solicitat clarificări în privinţa testului efectuat de această organizaţie.

Suntem dispuşi să discutăm procedurile noastre de testare cu autorităţile relevante, iar automobilele noastre să fie disponibile pentru testare în orice moment”, scrie în comunicatul de presă emis de BMW.

————

24.09.2014

Colegii de la Auto Bild Germania au publicat un articol în cadrul căruia susțin că actualul BMW X3 xDrive 20d ar avea emisii de până la 11 ori mai mari decât cele trecute în fișa de produs.

Consiliul Internațional pentru Transport Curat, ICCT, este cel care a realizat testul în condiții reale de trafic pentru a observa dacă modelul german respectă normele de poluare Euro 6.

“BMW nu a folosit niciun dispozitiv pentru detectarea testelor de emisii. Toate sistemele de evacuare oferă același traseu de fiecare dată”, a declarat un purtător de cuvânt BMW  pentru Auto Bild Germania.

Deși avem în față doar o simplă știre, fără nimic confirmat sau infirmat, acțiunile BMW au scăzut cu 8 procente.

În plus, BMW spune că nu știe modul în care a fost testat X3, ba mai mult, a subliniat faptul că se conformează regulilor de peste tot.

Via | AutoBild