Cutiile de viteză automate pentru Mercedes-Benz vor fi produse la Sebeș

Daimler, grupul german cunoscut mai ales pentru marca Mercedes-Benz, va demara producția de cutii de viteze automate cu 9 trepte în România, la Sebeș, în fabrica Star Transmission.

Inaugurarea va avea loc la 4 aprilie, iar fabrica va produce cutii de viteză 9G Tronic care echipează modele precum Mercedes-Benz Clasa E. În proiect au fost investite 300 de milioane de euro.

În uzina Star Transmission din Sebes mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte și unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Pentru a face și noile cutii de viteze 9 trepte au fost angajati în plus circa 500 de oameni fata de momentul anunțării investitiei.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înfiinţată în anul 2001 prin deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir care produce roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Ulterior, în 2013 a fost deschisă o altă unitate de producţie la Sebeş care produce cutii de viteză automate.

Adaugă un comentariu

Articole similare