Daimler construiește o nouă fabrică în estul Europei, cel mai probabil în Polonia

Daimler are în vedere Polonia, în dauna Rusiei, pentru construirea unei noi fabrici Mercedes-Benz, după cum a relatat presa din Polonia și Germania.

Una dintre zonele luate în discuție este în sudul Poloniei, la Jawor, acolo unde și Jaguar Land Rover a cochetat cu ideea construirii unei fabrici. Ulterior, însă, producătorul britanic a optat pentru Slovacia.

Relatările din presa germană și poloneză nu precizează ce modele intenționează să producă Daimler în viitoarea sa uzină, dar se știe că este vorba de modele Mercedes-Benz realizate pe noua platforma modulară cu propulsie spate MRA. Este vorba de modelele din eșalonul superior, începând cu Clasa C, până la Clasa S și SUV-uri ca GLC.

Mercedes-Benz înregistrează o adevărată explozie a vânzărilor (pe primele două luni ale anului acestea au crescut cu 16% față de 2015), ceea ce crește necesitatea construirii unor noi facilități de producție. Dieter Zetsche, CEO al Daimler, și-a propus depășirea rivalilor de la BMW, pentru ca Mercedes să ajungă cel mai vândut brand de lux până în 2020.

Alegerea Poloniei pentru viitoarea uzină vine după ce, în ianuarie, Zetsche anunța intenția de a construi o nouă uzină în Rusia, pentru a susține vânzările „remarcabile de acolo. Între timp, Rusia a intrat în recesiune și nu sunt semne de revenire în viitorul apropiat.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu