Dieselgate: Modificările propuse de VW ar putea scădea durata de viață a motoarelor

Dieselgate: Comisia Europeană consideră că update-urile de software efectuate de Volkswagen la motoarele diesel ale grupului ar putea induce un stres suplimentar asupra componentelor motorului.

Potrivit publicației germane Der Spiegel, oficialii europeni își bazează îngrijorarea pe feedback-ul oferit de experți ai laboratorului Vela din nordul Italiei, specializat în măsurarea emisiilor. Uniunea Europeană a cerut garanții grupului Volkswagen că modificările propuse pentru rezolvarea problemelor funcționează.

„Vrem ca Volkswagen să garanteze, în mod contractual și fără limită de timp, că modificările vor funcționa și nu vor avea niciun impact negativ – a declarat un oficial al Comisiei Europene pentru Reuters. Opinia Comisiei Europene este susținută și de VZBZ, un lobby al consumatorilor germani.

Volkswagen a negat că modificările tehnice propuse ar putea afecta motoarele. „Update-ul de software nu va avea niciun impact negativ asupra consumului sau durabilității motorului sau al componentelor sale – a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen.

1,23 milioane de mașini au beneficiat până în prezent de un update de software pentru sistemul de control al emisiilor. 8,5 milioane de mașini cu motoare diesel produse de Audi, Seat, Skoda și VW sunt afectate în scandalul emisiilor, cunoscut în folclor sub numele de Dieselgate.

Adaugă un comentariu