Exclusiv: Lewis Hamilton, inainte de British Grand Prix 2009

Campionul mondial Lewis Hamilton ne ofera, in exclusivitate, cateva impresii inainte de cursa care se va desfasura pe faimosul circuit de la Northamptonshire, in fata a 100.000 de suporteri.

Lewis Hamilton, al carui sezon cu rezultate nu foarte bune datorita unei masini cu probleme, crede ca tovarasul sau, Brit Jenson Button, va incerca sa obtina al saptelea succes, duminica 21 iunie, in Grand Prix-ul britanic.

“Cred ca Button a fost sprijinit de catre fanii britanici in ultimii noua ani. Intotdeauna au fluturat steaguri pentru el si a primit suportul lor. Dar de aceasta data, Button va avea sprijinul total al publicului, fiind in topul increderii, mai ales pentru ca detine toate atuurile pentru a obtine victoria”, a spus Hamilton.

Vorbind din experienta, Lewis Hamilton isi aminteste de ploaia torentiala de anul trecut, in ciuda careia s-a concentrat la maxim, lasand in extaz multimea de la Silverstone cand, a castigat pana la urma in 68 de secunde uriase. Hamilton stie, deci, cum e sa treci pe sub steagurile fluturande ale Uniunii.

“Imi amintesc ca anul trecut am atins varful adrenalinei, primind sprijinul si emotiile fanilor din lumea intreaga, dar in special pe cele  ale spectatorilor. A fost cursa care mi-a dat cel mai mare sentiment de implinire. Silverstone va fi mereu o cursa speciala si incitanta pentru mine. Mai mereu primesc telefoane de incurajare de la suporteri infocati. Asta, pe langa increderea si energia pe care o resimti din partea fanilor."

Lewis Hamilton este unul dintre putinii piloti care stie ce inseamna sa invingi, inclusiv pe strazile din Monaco – o cursa cunoscuta de toata lumea ca fiind cea mai prestigioasa din calendarul de Formula 1. Hamilton va pilota contra prietenului sau Button, care a castigat in Principat pentru prima data luna trecuta. Iar Buton ar putea sa duca la bun sfarsit acelasi dublu pe care Hamilton si l-a insusit anul trecut. Intrebat care victorie ar fi cea mai mare realizare in acest caz, Hamilton refuza sa se pronunte si spune: “Nu le-as compara pur si simplu fiindca sunt doua ocazii speciale. Poti compara oricare alte curse, dar nu poti compara Monaco cu nimic altceva si nu poti compara nici Silverstone pentru ca este o cursa de suflet, care se va desfasura acasa. In plus, la Silverstone este o atmosfera extraordinara…”

In mod sigur, weekendul care se apropie va fi mult mai incarcat decat de obicei, intrucat “gazda motorsportului britanic” isi va lua in curand la revedere de la Formula 1. Asta pentru ca, in ciuda controverselor, cursa va fi mutata la Donington Park din 2010. Desi exista dubii legate de finalizarea in timp a circuitului Leicestershire. In plus, suveranul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a exclus intoarcerea la Silverstone, invocand posibilitatea pierderii marelui premiu britanic. Hamilton insa, nu crede ca se va intampla acest lucru si spune ca se va gasi o solutie care va impaca toate partile, adaugand ca: “Trebuie sa existe un Mare Premiu Britanic. Asta, cu orice pret. Uitati-va la Germania, intr-un an au curse la Hockenheim si in urmatorul la Nurburgring. Nu exista nici un motiv sa nu putem face si noi asta”. El mai spune: "Iubesc Silverstone, dar iubesc si Donington. Am niste amintiri extraordinare de acolo. Dar atat timp cat va exista un Grand Prix Britanic, voi fi fericit.”

Vizavi de sansele sale din acest weekend, pilotul Vodafone McLaren Mercedes este mai circumspect. In ciuda masinii sale mai lente, el simte ca piloteaza la fel de bine ca intotdeauna si este deosebit de mandru de lupta dusa pentru locul 13, dupa ce a plecat al 16-lea de pe grila din Turcia. “Mi-a placut cursa”, a spus el. “Am dat tot ce-am putut, ca intotdeauna. Bineinteles, am facut cateva greseli sezonul acesta, dar am invatat din ele. Nu au fost greseli uriase. Poate Monaco a fost una destul de mare, dar nu pot decat sa sper si sa ma rog ca in ultimele doua sapatamani, de la cursa din Turcia, sa fi adunat mai multe cunostinte despre masina si ca in viitor pot gasi solutii.”

Incercand sa rapsunda, totusi, la intrebarea de mai sus, Lewis Hamilton adauga: "Cel mai bun scenariu? Ar fi fantastic sa ocupam primul podium al sezonului la Silverstone. Ne vom lupta puternic si suntem hotarati sa reusim mai multe decat am facut-o in Turcia."

Adaugă un comentariu