A fost stabilit plafonul garanțiilor din 2015 pentru programul Prima mașină

Plafonul garanțiilor pe 2015 pentru programul Prima mașină a fost stabilit la 350 de milioane de lei. De asemenea, documentul prin care s-a stabilit acest lucru și care a intrat în vigoare începând cu 17 februarie, prevede că băncile care încă nu s-au înscris în proiect o pot face până la 2 martie.

Programul Prima mașină se adresează persoanelor care vor să achiziționeze un autoturism nou. Perioada de creditare este de maxim 5 ani, iar costul maxim nu trebuie să depășească 50.000 de lei plus TVA. Un lucru bun de știut constă în faptul că finanțatorii sunt obligați să mențină costurile de finanțare inițiale pe toată durata de derulare a contractelor încheiate în condițiile programului.

Mai mult decât atât, cei care accesează “Prima mașină” sunt obligați “să nu înstrăineze, fără acordul finanțatorului, autoturismul nou achiziționat în cadrul programului pe toata durata de valabilitate a garanției’. Există și o excepție. Vehiculul achiziționat în cadrul programului ar putea fi înstrăinat, în anumite situații, sub condiția achitării integrale a soldului finanțării garantate.

Sursa | AvocatNet