Lansarea lui Tesla Model 3 ar putea fi amânată, spun experții

Cunoscutul analist american Adam Jonas de la agenția Morgan Stanley a declarat recent că Tesla nu-și va putea respecta promisiunea privind debutul lui Model 3.

Momentan, constructorul american preconizează va începe asamblarea celui mai accesibil model din gamă la jumătatea lui 2017, ceea ce înseamnă că producția la scară mare nu va fi atinsă decât spre sfârșitul anului. Însă Adam Jonas consideră că Tesla nu are cum să respecte aceste termene, iar lansarea lu Model 3 va fi amânată cu cel puțin un an.

tesla-model-3

Previziunile analistului nu sunt îmbucurătoare pentru cei care au depus deja taxa de rezervare de 1000 de dolari pentru viitorul model Tesla. Adam crede că producția lui Model 3 va atinge 60.000 de exemplare în 2019, urmând ca în anul următor, 2020, să fie construite 130.000 de unități.

Aceste valori sunt la mare distanță de ce promitea Elon Musk la momentul lansării lui Model 3, și anume că vor fi construite 400.000 de mașini doar în 2018. Iar dacă previziunile lui Jonas sunt corecte, unii dintre cei 400.000 de clienți care au plătit avansul își vor primi mașinile abia în 2022.

tesla-model-3-unveiling

Mai grav este că ceilalți mari producători s-au mobilizat intens în ultima perioadă, iar până la debutul lui Model 3 vor fi lansate multe alte modele electrice cu performanțe similare, la prețuri accesibile. Ceea ce i-ar putea face pe unii clienți să renunțe la a mai aștepta după o Tesla și să-și cumpere, de exemplu, un Opel Ampera-e.