UPDATE: Noua lege a taximetriei a fost adoptată de președintele României

UPDATE: Începând de astăzi, 8 iunie 2015, intră în vigoare noua lege a taximetriei. Astfel, șoferii care sunt prinși că transportă autostopiști contra-cost fără a deține o autorizație de taxi vor primi sancțiuni cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.  

———–

4.06.2015

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat miercuri,3 iunie, legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Decizia vine la doar o lună de la adoptarea documentului de către Camera Deputaților.

———–

6.05.2015

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 6 mai, un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Astfel, se interzice transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deține autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

De asemenea, va fi interzis și transportul public, contra cost, de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu MTMA de cel mult 3,5 tone, fără autorizație taxi valabilă.

Conform proiectului, persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul fără să respecte normele amintite ar putea fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Aceste practici ilicite determină efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplății taxelor și impozitelor aferente activităților de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra siguranței circulatiei rutiere’, scrie în documentul citate de AvocatNet.

Adaugă un comentariu

Articole similare