Lovitură de teatru: Peugeot se pregătește să cumpere Opel!

Grupul francez PSA, deținător al mărcilor Peugeot și Citroën, negociază cu GM preluarea producătorului german Opel. Știrea a apărut pe surse în această dimineață și tocmai a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al PSA, Bertrand Blaise.

„PSA confirmă că explorează un număr de inițiative strategice cu GM având ca scop creșterea profitabilității și eficiența operațiunilor, incluzând o potențială achiziție a Opel’ – a declarat oficialul PSA. Reuters și Bloomberg au anunțat în cursul dimineții această posibilitate. O înțelegere ar putea fi anunțată chiar în următoarele zile, potrivit Reuters.

GM și PSA, care deține mărcilor Peugeot și Citroën și DS, colaborează deja pentru producerea unei game de SUV-uri și minivanuri. Colaborarea face parte dintr-o inițiativă anterioară de a stabili o alianță între cele două entități, care a fost întreruptă în 2013 după ce GM și-a vândut pachetul de acțiuni deținut la PSA.

Preluarea Opel de către PSA ar duce la formarea unei entități care ar deține 16% din piața europeană a mașinilor, depășind astfel Renault pentru a deveni al doilea grup din regiune, după Volkswagen. Avantajele PSA din această tranzacție ar fi benefică pentru achizițiile de componente, eficientizare operațiunilor, dar și accesul la tehnologiile Opel, printre care de real interes sunt dezvoltarea de modele electrice. Pentru GM, ar fi o ocazie de a renunța la Opel și a părăsi Uniunea Europeană în termeni favorabili, mai ales că ieșirea Marii Britanii din UE nu prevestește nimic bun pentru operațiunile americanilor din UE.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu