Martie, luna în care cei mai mulți români își scot mașinile la vânzare

Martie și februarie sunt lunile în care românii scot cele mai multe autoturisme rulate la vânzare. Raportul a fost realizat de Autovit.ro.

Studiul a fost efectuat pe un total de peste 180.000 de anunțuri afișate în intervalul ianuarie-decembrie 2016 și peste două milioane de interacțiuni înregistrate de platformă între vânzători și cumpărători. Prin interacțiuni înțelegem toate mesajele primite de către vânzători, în urma anunțului publicat.

Conform raportului, numărul de anunțuri online cu mașini scoase la vânzare crește în primele 3 luni ale anului atingând un apogeu în martie. Lucrurile se calmează în perioada mai – august. În toamnă, ofertele noi încep să se înmulțească, startul fiind dat în luna septembrie, iar vârful finalului de an fiind înregistrat în octombrie.

Dacă cele mai multe oferte de mașini sunt afișate în lunile de primăvară și toamnă, interesul pentru cumpărare este cel mai ridicat tot în luna octombrie. Cea mai abruptă scădere a interacțiunii între vânzători și cumpărători are loc în iunie, revitalizându-se ulterior.

Adaugă un comentariu