Mazda6 diesel tinteste recorduri de viteza

Weekend-ul trecut a fost unul plin de satisfactii pentru Mazda. Pe circuitul de teste ATP din Papenburg, Germania, compania a doborat 20 de recorduri de viteza FIA (care urmeaza sa fie omologate).

Lucrurile au stat asa: 3 exemplare Mazda6 echipate cu motoare Skyactiv-D 2.2 de 175 CP au incheiat o cursa de 24 de ore pe pista de mare viteza.

Citeste si: Mazda prezintă noul sistem de faruri adaptive

Cea mai rapida Mazda6 a avut o viteza medie de 221,072 km/h, reusind sa doboare recordul actual pentru masini de serie cu motoare diesel cu o capacitate curpinsa intre 2,0 si 2,5 litri. Conform oficialor Mazda, fiecare dintre cele trei exemplare prezente pe circuit au stabilit o serie de recorduri de viteza medie pe diferite distante care urmeaza sa fie omologate de FIA.

Citeste si: Imagini si detalii noi cu versiunea europeana a lui Mazda2

La eveniment au participat 23 de soferi din 7 tari din Europa care au parcurs mai mult de 5.300 de kilometri pe durata celor 24 de ore. Printre acestia s-au numarat soferi profesionisti, jurnalisti, dar si pasionati auto. In timpul reprizelor de condus de o ora si jumatate, soferilor nu li s-a permis sa stea in trena masinii precedente. Cu toate acestea, cele trei exemplare Mazda6 au fost separate de doar 0,89 km/h in termeni de viteza medie dupa 24 de ore de competitie.

Adaugă un comentariu