Nobel Oil va deschide aproximativ 100 de benzinării în România

Compania azeră Nobel Oil va pătrunde pe piața din România cu un lanț de benzinării. Proiectul azerilor va debuta în decembrie, prima stație urmând să fie deschisă la Iași.

Următorul oraș care va beneficia de o astfel de benzinărie va fi Constanța, iar planurile companiei anticipează 80 – 90 de unități în termen de cinci ani.

România devine prima țară în care Nobel Oil decide să își construiască o prezență în retailul cu carburanți. De afacere se va ocupa John Long, executivul care a reușit să pună în picioare mai bine de 200 de stații în România.

„Am dezvoltat pentru Shell în România circa 90 de staţii, pentru Rompetrol am ridicat 120 de benzinării, iar pentru Lukoil am construit 30-40 de staţii. În total, de-a lungul carierei mele am dezvoltat aproximativ 2.000 de benzinării în întreaga lume. Am lucrat peste tot, dar România este casa mea, spune John Long, director general al Nobel Oil Down­stream.

În România exista aproximativ 2.000 de stații active, dintre care doar 600 sunt independente.

„În funcţie de suprafaţa locaţiilor noastre şi de nevoile identificate în zonă, vom avea spălătorie auto şi servicii de curăţătorie. De asemenea, avem semnat un parteneriat cu DHL pentru trimiterea şi primirea coletelor, a completat oficialul Nobel Oil.

Sursa | ZF