Noua Mazda MX-5 a intrat pe linia de asamblare

Mazda a demarat producția lui MX-5 roadster. Cel mai iubit roadster din lume va fi asamblat la uzina Ujina Nr. 1 în Hiroshima, iar așa cum este normal, primele unități sunt destinate pieței interne.

Conform oficialilor Mazda, noul MX-5 va sosi în Europa în toamna acestui an. Sub capota roadster-ului japonez, clienții vor putea opta pentru instalarea agregatului de 1,5 litri Skyactiv-G care oferă 131 CP la 7.000 rpm și 150 Nm la 4.800 rpm. Ca și până acum, resursele sunt livrate către puntea spate cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase rapoarte.

Mai mult decât atât, masa totală a noului Mazda MX-5 este de 1.000 de kilograme, cu 150 de kilograme mai puțin comparativ cu vechea generație. Noul roadster MX-5 va fi oferit și în compania unui agregat de 2,0 litri Skyactiv-G, însă datele tehnice ale acestuia nu au fost anunțate.

Lansată în 1989, MX-5 a reînviat imediat piața mașinilor sport ușoare accesibile. După 26 ani și aproape 200 de premii, legenda continuă să fie o prezență puternică. Producţia a depășit 950.000 de unități în ianuarie, iar Mazda continuă să dețină recordul Guinness World Record pentru cea mai bine vandută mașină sport cu două locuri din toate timpurile.