Oficial: Motoarele Volkswagen EA 288 Euro 5 și Euro 6 nu au software-ul mincinos

Volkswagen a confirmat că vehiculele echipate cu motoarele EA 288 Euro 5 și Euro 6 din Uniunea Europeană nu aveau instalat niciun software capabil să păcălească testele de emisii. Drept urmare, modelele oferite în UE cu respectivele propulsoare sunt conforme cu cerințele legii și standardele de mediu.

În prezent, Grupul Volkswagen lucrează la o soluție tehnică menită să readucă în standard toate vechiculele echipate cu unitățile EA 189. În ianuarie 2016, nemții vor începe acțiunile de remediere, iar până la finalul anului viitor, oficialii grupului speră ca toate vehiculele să fie revizuite.

În prezent, sunt dezvoltate măsurile pentru fiecare gamă de modele afectată şi pentru fiecare an de fabricaţie afectat şi vor fi mai întâi prezentate
autorităţilor competente. Volkswagen va informa apoi, în următoarele săptămâni şi luni, proprietarii acestor autovehicule.

Pentru moment, clienții care dețin modele Volkswagen, SEAT, Audi și Skoda pot accesa paginile constructorilor pentru a verifica dacă exemplarele lor fac obiectul Dieselgate.

Adaugă un comentariu