Primele Dacia Duster Pick-Up au fost livrate catre OMV Petrom

Dacia, principalul producator auto din Romania, grupul OMV Petrom, cel mai mare producător de titei si gaze din tara, impreuna cu carosierul Romturingia, anunta livrarea primelor vehicule Dacia Duster Pick-Up.

Vechiulul bazat pe SUV-ul de la Mioveni este rezultatul unui proiect special dezvoltat conform cerintelor OMV Petrom.

Dacia Duster Pick-Up sunt derivate din modelul de serie 4×4 si dispun de unitatea de 1,5 litri dCi si 110 CP. Acestea au fost modificate pentru a raspunde nevoilor specifice industriei de petrol si gaze si beneficiaza de ocabina simpla si de o bena cu o lungime de 1,7 metri pe suprafata careia pot fi incarcate pana al 450 de kilograme.

Proiectul a demarat in 2012 si a cuprins dezvoltarea mai multor prototipuri, obtinearea omologarii din partea Grupului Renault, omologarea RAR si pergatirea fabricatiei.

„Duster Pick-Up ilustreaza capacitatea Dacia de a raspunde solicitarilor clientilor cu produse adaptate nevoilor acestora. In acest caz, este vorba despre OMV Petrom, grup cu care avem o colaborare fructuoasa si de lunga durata. In acelasi timp, Duster Pick-Up reprezinta un nou etalon in parteneriatul cu Romturingia, una din cele mai importante societati specializate in conversii de vehicule si in amenajarea de caroserii din Romania. Sunt convins ca Duster Pick-Up se va dovedi solutia potrivita la toate solicitarile clientului nostru’, a declarat Nicolas Maure, Director General Grup Renault Romania.

Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule pana la finalul anului 2015.