Rabla clasic și Rabla plus – Buget cumulat de 135 de milioane de lei

Programul Rabla din acest an va avea două componente: Rabla “clasic” și Rabla plus. Prima componentă se adresează, ca și până acum, achiziționării modelelor cu motoare convenționale, în timp ce Rabla plus se adresează clienților care caută un vehicul eco.

Rabla plus va avea un buget de 75 de milioane de lei, iar tot programul Rabla 2016 a primit 135 de milioane de lei. În aceste condiții, Ministerul Mediului se axează ceva mai mult pe stimularea înnoirii parcului auto cu vehicule eco.

Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, estimează că ghidurile de finanțare ar putea fi gata până la finele lunii aprilie. În aceste condiții, cei care vor să acceseze una dintre cele două componente ale programului Rabla o vor putea face începând cu luna mai.

Pentru moment, oficialii nu publicat valoarea primei de casare pentru cele două componente ale programului. Așa cum probabil ați observat, anul acesta, bugetul alocat pentru programul Rabla a scăzut de la 200 de milioane de lei, la 135 de milioane de lei.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu