RAR răspunde cu privire la scandalul Dieselgate

Registrul Auto Român a anunțat că, după realizarea modificărilor prezentate de Volkswagen în cazul mașinilor afectate de scandalul Dieselgate, nu mai este necesară o vizită în reprezentanțele RAR. Conform Mediafax, grupul german a transmis către RAR lista cu mașinile afectate.

Primul model care va fi rechemat în service este Volkswagen Amarok echipat cu motorul de 2,0 litri TDI. În cazul acestuia, service-ul va realiza doar un update de soft. Și pentru motoarele de 1,2 litri s-a recurs la aceeași soluție, în timp ce unitățile de 1,6 litri TDI vor avea nevoie și de accesorii hardware.

Citește și: Dieselgate: Volkswagen a prezentat planul de reparații pentru mașinile echipate cu motoarele V6 de 3,0 litri

Conform nemților, mașinile echipate cu motorul 1.6 TDI EA189 vor primi un „transformator de flux’ care va fi montat direct înaintea senzorului de debit de aer al motorului. Acesta constă într-o plasă care temperează curenţii turbionari ai fluxului de aer din faţa senzorului de debit de aer, optimizând astfel decisiv acurateţea măsurătorilor senzorului de debit de aer.

Citește și: Reprezentanțele RAR vor avea program prelungit în zilele de joi

Senzorul de debit de aer determină debitul instantaneu de aer, care este un parametru foarte important pentru managementul motorului, în vederea obţinerii unui proces optim de ardere. Operațiile pentru remedierea propulsorului de 1,6 litri ar trebui să dureze aproximativ o oră.

 

Via | Mediafax