Renault Talisman va fi înlocuitorul modelelor Laguna și Latitude

Renault Talisman va fi denumirea viitorului model de clasă medie al francezilor, care va înlocui atât Laguna, cât și Latitude. Primele informații oficiale vor fi prezentate de Renault pe 6 iulie.

Denumirea nu este nouă în portofoliul Renault, fiind folosită în 2001 pentru un concept prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. De asemenea, vârful de gamă Renault de pe piața chineză se comercializează sub denumirea de Renault Talisman, fiind vorba de o evoluție a modelului Renault Samsung SM7.

Francezii nu au dezvăluit mai multe informații, dar este cert că viitorul model nu va avea prea multe în comun cu modelul asiatic, cu excepția denumirii. Versiunea europeană a lui Renault Talisman va fi construită pe platforma modulară CMF, dezvoltată în comun de Renault și Nissan, și va fi semnificativ mai mare decât actuala Laguna, cu o lungime de aproximativ 4,90 metri.

Din teaserul video postat de Renault nu se observă silueta mașinii, dar se pot vedea elemente care trimit cu gândul spre un model premium: scaune din piele perforată, elemente din lemn în interior, head-up display, inserții cromate în grila frontală și o capotă a motorului profilată.

Ca motorizări sunt așteptate două unități turbo pe benzină de 1,6 litri, cu puteri de 160 CP și 200 CP, precum și două diesel, de asemenea de 1,6 litri, cu puteri de 130 CP și 160 CP.

https://youtu.be/s08xBianA4k