VW a prezentat la CES conceptul Budd-e – urmașul modern al lui Bulli

La CES 2016, care se desfășoară în aceste zile în Las Vegas, Volkswagen a prezenta un concept de vehicul electric cu date tehnice impresionante. Auto Bild a scris anterior în revista numărul 25/2015 despre intențiile constructorului din Wolfsburg, dar acum avem un concept prezentat pe viu.

Denumirea aleasă de VW este BUDD-e, iar forma caroserie este apropiată de conceptul unui monovolum. Astfel, BUDD-e reușește să integreze acumulatorii în podea, interiorul poate fi modelat cu forme originale, iar spațiul pentru pasageri este impresionant pentru dimensiunile exterioare. BUDD-e este construit pe noua platformă MEB (Modular Electric Drive Kit) și promite o autonomie complet electrică de 533 km. Cuplul este livrat spre suprafața de rulare prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală (despre care nu există detalii oficiale). VW promite că acumulatorii se pot încărca în proporție de 80% în doar 30 de minute.

BUDD-e ces 2016

Pentru Volkswagen, direcția viitorului este destul de clară, imaginea afectată de scandalul Dieselgate necesitând un plan nou de evoluție a viitoarelor modele. BUDD-e este așteptat să intre în producția de serie în 2018.

 

 

Der VW Budd-e ist eine riesige Spielwiese für Technikbegeisterte.

Posted by AUTO BILD on 7 Ianuarie 2016