Vom avea taxă de autostradă. Iată de când va fi introdusă aceasta

Oficialii Ministerului Transporturilor împreună cu cei ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) lucrează la un sistem de taxare al autostrăzilor din țară.

Astfel, șoferii care vor să folosească autostrada A1 și autostrada A2 ar urma să scoată din buzunar minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurși.

Citește și: Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor, aprobat. Autostrada Craiova – Pitești apare în planuri

Conform colegilor de la Capital, prima autostradă pentru care șoferii vor fi taxați este A1. Taxa ar urma să se aplice după ce șoseaua de mare viteză va suporta o serie de reparații capitale. Pentru autostrada București – Constanța românii vor fi nevoiți să-și suplimenteze bugetul de vacanță începând cu vara lui 2018.

Citește și: Motivul pentru care termenul de finalizare al autostrăzii Sibiu – Pitești a fost prelungit

Conform aceleiași surse, taxarea va fi introdusă pe ambele șosele după finalizarea lucrărilor de întreținere. Acest proiect include totodată și construcția centurii de Sud a Capitalei. Pe scurt, concesionarul repară autostrăzile A1 și A2, apoi taxează șoferii, iar după aceea construiește centura de Sud. Reparațiile capitale pentru cele două autostrăzi sunt estimate la circa 200 milioane de euro.

În aceste condiții, șoferii români vor plăti și rovinietă și taxă de autostradă. Reprezentanții CNADNR spun banii obținuți din taxarea autostrăzilor vor fi folosiți pentru întreținerea lor, iar cei obținuți din rovinietă vor merge către modernizarea și întreținerea rețelei de drumuri naționale.

Via | Capital

Adaugă un comentariu