Orașul din România în care afli pe telefon când vine autobuzul

Primul sistem de monitorizare prin GPS a autobuzelor din mediul rural a fost pus în funcțiune în Bihor. Realizat de Consiliul Județean Bihor, sistemul a costat aproximativ 250 de mii de lei și adună date de la 42 de operatori privați.

Ce mașină are VIORICA DĂNCILĂ! Nu te așteptai la asta!

Simona Halep iubește mașinile. Ce super mașini are în garaj

Aplicaţia a fost lansată de administraţia judeţeană şi adună date de la aparatele GPS montate pe cele 250 de autobuze şi microbuze care fac curse în tot judeţul. Călătorii pot verifica orarul vehiculelor, în ce localitate se află acestea şi în cât timp ajung în staţia unde se află.

De ce vitezometrul arată alte valori faţă de viteza reală de deplasare

“E un sistem care reuneşte 42 de operatori de transport, deci este o premieră în România. Peste tot pe unde mai există aplicaţii similare pe transport sunt făcute pe transportul urban sau metropolitan, unde există un operator sau maximum doi”, explică Vlad Gaje, din cadrul Autorităţii de Transport Bihor.

Cine mai e ca el? Toți au râs de posesorul unui Ferrari din București!

Fostul șef de la Ferrari, vești despre Michael Schumacher

Zilnic, din cei aproape 30 de mii de navetişti din Bihor, peste cinci mii aleg autobuze şi microbuze neautorizate sau fac autostopul. Noul sistem de monitorizare a curselor interjudeţene ar trebui să reducă din numărul curselor-pirat.

Sursa: digi24.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare