Cum au împânzit mașinile americane Nash orașul Timișoara?

A existat o perioadă în istoria României în care țara noastră importa mașini din Statele Unite ale Americii. Care este povestea acestor automobile?

Nash era una dintre mărcile mai puţin cunoscute care circulau în România interbelică. La bază, compania era americană și fusese fondată în anul 1916, în Kenosha, Wisconsin.

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD

De ce polițiștii pun mâna pe mașină când vă opresc în trafic?

În anul 1929, în Timișoara existau 18 automobile marca Nash (produse din 1916 și până în 1937). O reclamă în ziarul Temesvari Hirlap prezentată de adevarul.ro arăta astfel: “Nash este cea mai bună dintre maşini. Trei tipuri diferite, cu motoare cu şase cilindri: Standard Six, cu motor cu supape laterale, Advanced Six şi Special Six, cu motor cu supape în bloc. Pentru toare cele trei tipuri, arboreal motorului are şapte coturi. Reprezentanţa prin Banat: Societatea comercială R.Sartor&Co”.

Cum arată cel mai tare vehicul al jandarmilor! E o DACIA DUSTER MODIFICATĂ!

ULUITOR: Cum îți pot sparge hoții mașina cu o monedă de 50 de bani!

O altă reclamă, în aceeași publicație, spunea: “Cele mai bune automobile! Este dovedit că în România sunt peste 2.000 de proprietari de automobile Nash. Prin excelenţă, noul tip 1929 are aprindere dublă şi şasiu nou”.

Nu se știe dacă la nivel național erau 2000 de proprietari de Nash, dar în Timișoara au existat cu siguranță câțiva zeci, întrucât firma R.Sartor&Co, cu sediul în Timișoara, era reprezentanta mărcii cu pricina.

 

Adaugă un comentariu

Articole similare