Un investitor cere statului condiții pentru deschiderea unei noi fabrici auto. Ce șanse are?

Un investitor străin a solicitat autorităţilor române să identifice un teren de 70 de hectare unde să poată construi o nouă fabrică pentru segmentul auto şi să angajeze 2.000 de oameni din zonele apropiate.

Citește și:

Ford: fabrica are nevoie de drumul expres Craiova-Pitești

România și Bulgaria pierd lupta pentru fabrica Skoda

Solicitarea a fost trimisă mai multor oraşe din Ardeal de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin intermediul Invest România.

Investitorul, al cărui nume nu a fost deocamdată dezvăluit, a solicitat autorităţilor române să-l ajute să găsească un teren compact de minim 70 de hectare.

Alte cerințe pentru statul român: să se asigure electricitate( 55 MW la începutul anului 2023 şi 100 MW gata la mijlocul anului 2024), gaz (4000 mc/h gata la începutul anului 2023 şi 7500 mc gata la mijlocul anului 2024),  apă (400 mc/zi gata la începutul anului 2023 si 4400 mc /zi gata la mijlocul anului 2024) plus canalizare (300 mc/zi gata la începutul anului 2023).

Pe lângă utilități investitorul solicită să fie aproape de autostradă şi de calea ferată.

Investiţia vizează o fabrică în care vor munci 2.000 de persoane, deci în oraş sau în oraşele şi satele din apropiere trebuie să existe forţă de muncă disponibilă.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin intermediul investromania.gov.ro a solicitat ADR Centru sprijinul pentru identificarea unui teren care poate fi pus la dispoziţia unui investitor pentru realizarea unei  investiţii în domeniul auto.

Sursa: adevarul.ro

taguri
Adaugă un comentariu