Ultimul model VW disponibil cu motor termic va fi noua generație a lui T-Roc

Pe lângă noua generație a lui T-Roc, Volkswagen ne transmite că ultimele modele din portofoliu ce vor utiliza motoare convenționale pe benzină vor fi Tiguan și Passat. Toate aceste vehicule vor fi disponibile pentru vânzare în Europa până în 2030, moment în care majoriteatea țărilor membre ale Uniunii Europene vor interzice vânzarea mașinilor noi dotate cu propulsoare termice.

Informația că VW dorește să elimine treptat motoarele termice din ofertă era prezentă de ceva timp în spațiul online, însă nu existau informații certe despre acest subiect până în acest moment. Într-un raport semnat de cei de la Automobilwoche, se pare că moartea vehiculelor ICE se află la doar o generație distanță. CEO-ul VW Thomas Schäfer a explicat că multe din modelele actuale cu motoare convenționale vor fi eliminate complet sau vor fi transformate în vehicule electrice până la sfârșitul vieții comerciale.

Pentru piața din Europa, Tiguan și Passat vor fi primele din ultima serie de noi modele care vor fi dotate cu motoare convenționale. Noile modele vor fi lansate chiar în acest an, în timp ce noua generație a crossoverului T-Roc va sosi în 2025. Despre Golf știm că va fi comercializat în continuare alături de propulsoarele termice până în faza când va trece complet la EV, moment ce ar fi programat pentru anul 2028.

Deși Uniunea Europeană își dorește să interzică complet vânzarea de noi vehicule cu motoare termice până în 2035, această idee se confruntă cu o rată de respingere din ce în ce mai mare din partea statelor membre. Unii producători au fost foarte critici la adresa acestui plan, cu ar fi Stellantis, care a declarat că planeta nu are capacitatea de a-și extinde rețeaua electrică pentru a satisface cererea. Rămâne de văzut dacă VW va respecta planul. Totuși, Schäfer nu este inflexibil, declarând că dacă lucurile s-ar schimba din nou în Europa, marca ar putea pivota spre dezvoltarea unor noi motoare termice.

Adaugă un comentariu