Lamborghini se pregateste sa lanseze versiunea Aventador SV

Deși în trecut obișnuia să aștepte ca modelele sale să depășească jumătatea ciclului de viață înainte de a lansa versiuni mai „hardcore’, Lamborghini se pare că sare peste etape, urmând să lanseze în curând Aventador SV.

Conform unui raport apărut recent în presă, se pare că Lamborghini va introduce cât de curând o versiune îmbunătățită a modelului său de top, care se va numi Aventador SV.

Încă nu se cunosc multe detalii în acest sens, dar se pare că Team Salamone – una dintre echipele participante la controversatul raliu Gumball – se laudă deja că a comandat deja primul Aventador SV. Conform acestora, noul model va fi prezentat „peste câteva luni’, urmând ca producția să debuteze ulterior.

Privind evoluția recentă a constructorului din Sant’Agata Bolognese, putem totuși să intuim cam ce va aduce nou această versiune. Călcând cel mai probabil pe urmele lui  Murciélago LP670-4 SuperVeloce, noul Aventador SV va avea un kit de caroserie mai agresiv și un interior mai simplist – care ar trebui să reducă pe cât posibil masa proprie a mașinii. Nu ar fi exclus să vedem și o creștere a puterii motorului, însă deocamdată nu există nicio informație în acest sens.

 

Lamborghini Aventador – detalii tehnice

În prezent, Lamborghini Aventador dispune de un propulsor V12 de 6,5 litri, ce dezvoltă 700 CP și 690 Nm. Tracțiunea este una integrală permanentă, în timp ce transmisia numără șapte rapoarte și dispune de un ambreiaj dublu. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 2,9 secunde, în timp ce viteza maximă declarată de producător se cifrează la 350 km/h. Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a mărcii Lamborghini, a fost lansată și o ediție limitată cu puterea motorului majorată cu 21 CP. Rămâne de văzut dacă inginerii italieni se vor mulțumi „doar’ cu aceste valori în cazul lui Aventador SV.

Adaugă un comentariu