Cu Dacia 1300 prin New York – Ediția 2016

Despre Eduard Palaghiță nu mai sunt multe de spus pentru că toată lumea îl cunoaște. El este românul stabilit în New York care se plimbă pe străzile americane cu o Dacia 1300 fabricată în 1977.

Zilele trecute, Eduard a ieșit la o plimbare ceva mai lungă prin New York și a realizat și o serie de fotografii. Românul a plimbat Dacia 1300 prin zona Central Park, Columbus Circle, Radio City Music Hall, Times Square, Rockefeller Center, Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge și nu numai.

dacia 1300 prin new york (7)

Iar pentru ca lucrurile să fie complete, Eduard și-a dus Dacia într-un loc plin de români. Vorbim despre Romania Festival, eveniment care s-a desfășurat după tradițiile românești.

Dar Eduard nu se oprește aici. Așa cum ne anunța în urmă cu ceva timp, pe 20 august va pleca din New York către Chicago. Mașina va fi pusă pe platformă, românul spunând că nu are sens să forțeze autostrada din New York către Chicago.

dacia 1300 prin new york (3)

De acolo, el va pleca pe roți pe celebra Route 66 către Los Angeles. Eduard și-a propus să parcurgă zilnic circa 500 de kilometri, drumul total având aproximativ 4.000 de kilometri.

Foto | Eduard Palaghita

Adaugă un comentariu