5 feluri în care smartphone-ul îți poate îmbunătăți experiența de la volan

Atunci când conduci, telefonul mobil poate să-ți distragă atenția de la drum, punându-te în pericol atât pe tine, cât și pe ceilalți pasageri din mașină. Însă smartphone-ul tău nu trebuie să aibă doar o influență negativă atunci când te afli la volan. Totul ține de felul în care decizi să îl folosești.

Există numeroase moduri în care îți poți folosi telefonul pentru a-ți îmbunătăți experiența de condus, eliminând, de asemenea, aspectele negative, care îți perturbă atenția. Iată 5 moduri prin care poți face acest lucru:

  1. Navighezi mai ușor

Dacă în trecut trebuia să pleci cu harta după tine ori de câte ori ieșeai din oraș, în prezent un smartphone e tot ce ai nevoie ca să te orientezi atunci când conduci. Ultimele modele apărute pe piață, cum e și cazul noului iPhone XR, vin echipate cu o varietate de hărți și funcții de geolocalizare care îți permit să ajungi ușor chiar și în locuri în care nu ai mai fost niciodată.

Tot ce trebuie să faci este să alegi destinația, iar smartphone-ul tău va calcula pentru tine cea mai eficientă rută. În plus, poți folosi diferite aplicații care te vor ajuta să ocolești zonele cu trafic intens sau drumurile prea accidentate.

  1. Înveți în timp ce conduci

Timpul pe care îl petreci în trafic în fiecare zi este timp mort. Orele petrecute în mașină în drum spre sau de la muncă sunt pierdute pentru tine. Iar ce este mai rău e că tot acest timp e consumat pe o activitate plictisitoare și chiar agasantă: statul în trafic. Din fericire, există metode prin care poți întoarce această situație în favoarea ta.

În loc să pierzi ore întregi enervându-te și claxonându-i pe ceilalți participanți la trafic, ai putea asculta podcast-uri, interviuri sau chiar cărți audio, direct de pe smartphone-ul tău. Astfel, chiar dacă vei petrece la fel de mult timp în trafic ca și înainte, vei învăța multe lucruri noi și îți vei îmbunătăți cultura generală, fără să fie nevoie să cedezi niciun minut din timpul tău liber.

  1. Găsești mai ușor locuri de parcare

Majoritatea șoferilor se confruntă deseori cu dificultăți atunci când vine vorba de parcarea mașinii. Numărul de locuri de parcare din orașe este limitat, iar asta face ca acestea să se ocupe foarte repede. Din fericire, există numeroase aplicații pe care le poți folosi pentru a afla unde poți găsi locuri de parcare libere în apropiere de tine, atunci când ai nevoie. Astfel, vei economisi mult timp și combustibil și nici nu îți vei mai strica buna dispoziție învârtindu-te în cerc, în căutarea unui loc în care îți poți lăsa mașina.

  1. Conduci mai eficient

Deși acest lucru nu era posibil în trecut, în prezent poți folosi smartphone-ul tău pentru a înregistra o mare varietate de date despre felul în care conduci, de la viteză la consumul de carburant, informații despre viraje și frânare sau chiar date despre gradul de uzură al suspensiilor. Ulterior, poți folosi datele colectate pentru a face schimbări pozitive în obiceiurile tale de la volan, economisind combustibil și reducând gradul de uzură la care e supusă mașina ta.

  1. Îți înregistrezi drumul

Sistemele de monitorizare video pentru mașină pot ajunge la prețuri destul de piperate, motiv pentru care cei care le achiziționează nu sunt prea mulți. Din fericire, ai un astfel de sistem chiar în buzunar. Conform Drivemag, cu ajutorul unei aplicații, telefonul tău poate fi folosit ca sistem de înregistrare audio-video atunci când conduci. Astfel, în cazul unui accident sau al unei situații neplăcute în trafic, vei avea toate probele video de care ai nevoie pentru a te face auzit.

Sursă foto: Shutterstock

(P) material publicitar realizat in colaborare cu evomag

Adaugă un comentariu