Cum să-ți ții copilul ocupat în timpul unui road trip

Știi deja că cei mici sunt plini de energie. Un drum lung cu mașina s-ar putea transforma într-un adevărat coșmar pentru șofer și ceilalți pasageri, dacă nu reușești să-i ții sub control. Iată câteva activități numai bune de pus în practică în timpul unei călătorii pe patru roți: 

 

Cum te pregătești pentru excursie

În primul rând, trebuie să te asiguri că cei mici au parte de tot confortul. Alegerea unui scaun auto copii sigur și confortabil este un aspect esențial. S-ar putea să fii norocos, iar copilul tău să tragă câteva ore bune de somn, în timpul călătoriei. În cazul în care ai un bebeluș, experții recomandă ca acesta să nu stea mai mult de două ore în scaun, într-un interval de 24 de ore. Deci, distanța maximă pe care o poți parcurge în țară, înainte de a lua o pauză ar fi un drum de 100-260 de kilometri. 

 

În cazul copiilor mai mari, te poți dota înainte de excursie cu tot felul de gadgeturi, precum tablete, DVD-uri, jocuri video. Există, însă, și o mulțime de  variante low-tech pe care le poți încerca. 

 

Încearcă jocurile de familie

Una dintre activitățile care i-ar putea ține ocupați pe copii la un drum lung este observarea numerelor de înmatriculare de la alte mașini. I-ai putea dota cu un creion și un carnețel pe care să noteze toate literele alfabetului pe care le văd și cunosc la alte mașini, în timpul călătoriei. Dacă ai doi copii, le-ai putea organiza și un concurs de luat notițe. Câștigător va fi cel care va nota mai multe litere într-un interval de timp. I-ai putea pune să creeze cuvinte și propoziții din literele descoperite. De asemenea, i-ai putea învăța județele țării, în funcție de indicativul fiecărei mașini. 

 

Alte jocuri numai bune pentru un road trip sunt cele de cuvinte. Toți pasageri se pot implica oricând la o sesiune de Fazan. De asemenea, cititul poveștilor cu voce tare, eventual pe roluri, i-ar putea calma pe cei mici, indiferent de cât de lungă ar fi călătoria. 

 

Ce jucării low-tech să iei într-o călătorie

Dacă vrei să eviți ca cei mici să își expună ochii pentru perioade îndelungate la dispozitive electronice, trebuie să găsești așa-zise soluții low-tech. Cărțile de colorat sunt întotdeauna o alternativă excelentă. De asemenea, tabletele de desenat pentru copii îi vor ține ocupați. Vă puteți juca pe ele „X și 0′, „Spânzurătoarea’, „Avioanele’ sau „Biscuitele’. Distracția este garantată pentru câteva ore sau măcar pentru 30 de minute. Să sperăm!  

 

Alte variante de încercat sunt cărțile de joc sau trusele de lucru manual. Dacă copilul tău este suficient de mare, îl poți pune să înșire mărgele și să își exerseze creativitatea. 

 

Poți încerca și un joc de Bingo de călătorie. Ai nevoie de cartonașe care să conțină desene cu semafoare, păsări sau peisaje specifice locurilor prin care veți trece. Pasagerii, indiferent de vârstă, le pot bifa pe măsură ce le descoperă, iar câștigătorii de „Linie’ sau „Bingo’ vor primi premii ce pot consta în dulciuri sau jucării. 

 

Acestea sunt câteva dintre activitățile pe care le poți încerca într-un road trip pentru a-ți ține copilul ocupat. Sperăm ca ideile noastre să îți fie de folos în timpul vacanțelor cu mașina. Drum bun! 

 

Sursa foto: Anastasia Shureva via pexels.com

Adaugă un comentariu