(P) De ce să îmi fac an de an o asigurare RCA?

Deoarece zilnic circuli cu mașina pe drumurile publice, deci ești expus constant riscului de accident rutier, care se poate întâmpla din vina ta.

Zilnic vezi evenimente rutiere petrecute pe drumurile pe care și tu circuli și pagubele produse de acestea mașinilor, persoanelor sau bunurilor sunt foarte mari .
Neatenția la volan poate genera pagube uriașe, pe care șoferul vinovat va trebui să le plătească, litigii costisitoare și de lungă durată deloc plăcut pentru persoana vinovată.

Concret, dacă ești vinovat de producerea unui accident rutier, polița ta RCA va acoperi daunele produse păgubitului, oferindu-i acestuia compensații, indiferent de situația ta materială sau de locul unde s-a produs accidentul.

Compensațiile în prezent sunt în valoare de 6.070.000 euro pentru vătămări corporale și deces și 1.220.000 euro pentru despăgubirea daunelor materiale.

Trei lucruri bune de știut:

Ce înseamnă ,,Clauza de Decontare Directă’?

Clauza de decontare directă este un serviciu opțional pe care îl poți achiziționa împreună cu polița ta de asigurare RCA doar la emiterea acesteia. Decontarea directă îți permite ca, în cazul unui accident rutier care nu a fost produs din vina ta, să îți repari mașina folosind polița ta. Prin clauza de decontare directă, asigurătorul șoferului RCA păgubit (nevinovat) îi va acoperi acestuia costurile de reparație ale mașinii, compania urmând să recupereze suma plătită pe reparație de la asigurătorul şoferului vinovat.

Ce reprezintă și cum mă ajută ,,Sistemul Bonus-Malus’?

Sistemul Bonus-Malus influențează evoluția (prețului) primei de asigurare în funcție de istoricul rutier al șoferului. Concret, sistemul îi recompensează’ pe proprietarii ai căror mașini nu au fost implicate în accidente, oferindu-le reduceri la prima RCA (Bonus), și îi penalizează’ pe șoferii care au produs unul sau mai multe accidente rutiere, fiind sancționați’ printr-o creștere a primei RCA (Malus) Altfel spus, prețul asigurării crește sau scade în funcție de istoricul rutier de daune al șoferului.

De ce se face Constatare Amiabilă?

Începând cu 1 iulie 2009, conducătorii auto implicați într-un accident rutier pot folosi, formularul de constatare amiabilă de accident în relația cu companiile de asigurări, fără a mai fi necesară întocmirea de documente de constatare de către Poliție. Acest formular poate fi folosit doar în eventualitatea în care accidentul rutier s-a produs pe teritoriul României, între două vehicule, iar în urma acestuia au rezultat numai pagube materiale (nu și vătămări corporale/decese).

De ce Asigoo.ro?

  • Serviciile oferite de asigoo.ro sunt gratuite, fără nici un fel de costuri ascunse;
  • Economisești timp;
  • Poți alege o societate agreată și astfel poți câștiga o sumă importantă de bani;
  • Obții gratuit sfaturi profesioniste în situația unei daune sau în alegerea unui produs de asigurare;
  • Informare permanentă pe site despre noutățile din domeniul asigurărilor;
  • Expirarea unui document nu mai reprezintă un factor de stres, având cont pe asigoo.ro vei fi informat când expiră cartea de identitate, permisul de conducere, verificarea ITP, rovignieta, diferite abonamente etc;
  • Îți poți emite oricând cu 2 clickuri o poliță RCA sau Travel la asigurătorul agreat din contul tău;
  • Poți vizualiza sau descărca oricând polițele emise din contul tău fără alte eforturi;
  • Varietatea ofertei de asigurări și servicii de consiliere este garantată;
  • Ai tot timpul propriul birou cu asigurări asupra ta.
Adaugă un comentariu